Пропускане към основното съдържание

Груб строеж на къщи,огради,фундаменти и много др.

Популярни публикации

Груб строеж, бетонна плоча цена на квадрат

Цени на кв.м.строеж на къща,ограда,основи,зидария,арматура,бетон.-Лидер Варна

Фундамент,изграждане на фундамент,цени за фундаментна плоча.Фундамент цени

Бетонна ограда.Основи за ограда.Кофраж за ограда.Цена на квадрат ограда.Цена на линеен метър на ограда.Огради- Монтаж на огради

Бетонна ограда, кофраж на ограда, основи на ограда, зидане на ограда. Искате ограда от бетон обадете се-работим на разумни цени за град Варна

Евтина ограда със бетонова основа,готови пана

Изграждане на навеси и барбекюта - Лидер Варна

Ниски цени за огради от бетон

Фундамент-Изливане на фундамент,видове фундаменти,Цени за фундаменти

Етапи за строеж,изграждане на къща

за нас

 

Строителен Лидер Варна – сигурната, иновативна и екологично ориентираната фирма за строителство на къщи

Казват, че домът е там, където се чувстваш на мястото си. Ние от Строителен Лидер Варна създаваме място, което да се превърне във вашата нова крепост, едно безопасно, функционално място. Място, в което да поставите ново начало, да създадете семейство, да бъдете себе си. Такъв тип мисия е осъществима и възможна единствено ако се съобразяваме едновременно с клиентските нужди и последните актуални иновации и тенденции в областта на строителната дейност. Ние, в нашата опитна фирма за строителство на къщи, разбираме еднакво нуждите на своите възложители и наложените най-високи стандарти в бранша. Строим жилищни сгради от А до Я, бидейки внимателни към най-малкия детайл и фокусирайки се върху енергийната ефективност, екологичните холистични подходи за постигане на устойчиво развитие, за да направим малка, но значителна крачка към промяна – както за своите инвеститори и индивидуални частни клиенти, така и за околната среда. Гарантираме ви безпогрешна преценка за максимално оптималното жилищно решение, което да покрие и най-високите ви изисквания и потребности. Не се страхуваме да експериментираме, но и не подценяваме установените в индустрията критерии за иновативно строителство и унифицираното равнище за практично жилищно благоустройство. В лицето на Строителен Лидер Варна ще откриете една амбициозна, успешна и зряла фирма за строителство на къщи. Екипът ни гъвкав и адаптивен. Готови сме да поемем както нискобюджетен, но високоефективен проект, така и мащабен план за изграждане на модерно жилище от всякакъв тип.

Коректност и стриктна работа – безценни принципи в дейността на нашата фирма за строителство на къщи

За нашия клиент всичко започва с една мечта или амбициозна инвестиция. За нас, специалистите и служителите на Строителен Лидер Варна процесът е дълъг, но винаги ползотворен, когато успяваме да се вместим в утвърдените стандарти, без да лишаваме възложителите от предложения, инструкции и идеи. От самото начало – изкопните работи и грубия строеж – до завършването на проекта с всички довършителни дейности, извършвани в срок и по предварително организирания и одобрен план висококвалифицираните ни строителни експерти внимателно ще се запознае с вашите концепции и желания, а след това още по-внимателно ще изпълни и най-малката подробност от вашите допълнителни препоръки. Благодарение на индивидуалния подход, утвърден като принцип в нашата фирма за строителство на къщи, ние съумяваме да постигнем пълна хармония между експертното ни професионално виждане за оптимален краен резултат и вашите очаквания. Целим завършения проект да бъде в пълно съответствие с вашето виждане за перфектен нов дом. Полагаме специални усилия да се вместим в инвестиционния бюджет и винаги разписваме до най-малкия детайл очакваните и възможните непредвидени разходи. По този начин си гарантираме пълна клиентска удовлетвореност и утвърждаване на перфектната ни репутация на надеждна и коректна фирма за строителство на къщи.

Строителен Лидер Варна – вашият избор е нашата движеща мотивационна сила

Нашата широка премиум гама от строителни услуги е фокусирана върху големи инвеститори, частни и публични клиенти. Нашата фирма за строителство на къщи разполага с опита и квалификацията да изработи план на вашата бъдеща сграда по най-практичния, бюджетен и

иновативен начин. Залагаме на модерното иновационно начало, без да загърбваме на заден план дългогодишни утвърдени добри практики и традиции в сферата на жилищното строителство. Нашата благонадеждна фирма за строителство на къщи разчита на отличните партньорски отношения с клиентите и пълно съответствие между качеството на предлаганата услуга и предвидената разходна цена. Винаги сме готови и отворени за преговори за плануване на разходните средства, както и за последващо разширяване на вече плануван проект. Целта ни е да постигнем пълно отражение на вашите очаквания, а крайният резултат да се превърне в нова точка от визитката ни на коректна и експертна фирма за строителство на къщи. Сред приоритети ни е вашето спокойствие, че проектът ви ще бъде изпълнен по най-ефикасен и стриктен начин, както и осъществяването на най-смелите ви мечти за едно по-добро бъдеще, един по-добър дом, едно добро начало за вас и вашето семейство или бизнеса ви.

Защо да изберете Строителен Лидер Варна – надеждната фирма за строителство на къщи?

Нашата опитна фирма за строителство на къщи е избор, от който няма да съжалявате. Голяма част от новите ни клиенти ни идват при нас след препоръка от настоящи или вече лоялни наши партньори. Ние залагаме на коректност и лично отношение, следим за всяка дейност от проекта с особена прецизност и никога не подценяваме вашите нужди и изисквания. Строителен Лидер Варна е отличен избор за всеки инвестиционен или жилищен строителен проект, защото:

· Работим отговорно и винаги в срок. В случай на необходимост от допълнителни дейности, които не съставляват част от първоначалния план, екипите в нашата фирма за строителство на къщи повишават ефективността на своята работа, за да се доближат максимално до предварително установените крайни срокове.

· Предоставяме пълна гаранция за качеството и крайния резултат. Ценим вашето мнение и държим то да бъде в пълно съответствие с параметрите на завършения проект. Клиентската обратна връзка е наш коректив и стимул за усъвършенстване на предлаганите от фирмата ни строителни услуги.

· Коректната ни фирма за строителство на къщи е способна да създаде бъдещия ви дом, частна или публична сграда от началото до пълното й завършване, тоест до ключ. Предлагаме пълен набор от дейности, включително стартиране от груб строеж или буквално от изкопни работи. Предаваме „крайния си продукт“ в изрядна, готова за експлоатация форма.

· Нашата фирма за строителство на къщи винаги се съобразява с наличния ви капитал. Не започваме проект, преди да постигнем пълно съгласие за финансовите и изпълнителните му дейности с крайния потребител. Създаваме план, който следваме прецизно и който винаги е достъпен за клиента за сверяване на резултати, анализ на ефективността ни и възможност за допълнителни корекции или промени в хода на действие.

· Екипът ни се състои от висококвалифицирани кадри от всички строителни области и сфери. Това ни дава възможност да подходим с експертен усет и далновидност към всяка от фазите на проекта. Предпочитаме да го осъществим от началото до края сами, за да получите вие като клиенти в перфектно завършен от естетически и функционален аспект вид. Професионалистите, работещи за нашата фирма за строителство на къщи, винаги са на разположение за консултация и подробно разясняване на всяка точка от инвестиционния или жилищния ви проект. Държим да знаете какво ще получите, как

ще го постигнем, каква е цената за всяка то фазите и изискваните ресурси, а и каква ще е бъдещата стойност на завършената сграда. Всичко това е постижимо благодарение на отличната комуникация и отдаденост към работата в нашата фирма за строителство на къщи.

Нашата фирма за строителство на къщи строи бъдещето заедно с клиентите си!

Подпорни-стени-от-Строителен-Лидер-Варна-1

Подпорни стени от Строителен Лидер Варна | Най ниска цена за подпорни стени за град Варна и региона

ПОДПОРНИТЕ СТЕНИ са най-разпространените геотехнически съоръжения. Биват различни видове: тежки, леки (конзолни), каменни, тухлени и навлезлите габиони. Използват се за преодоляване на денивелация на почвата от 1-2 до 4-5 метра. При по-големи височини започват да стават неикономични. Най-честата им употреба е при терасиране на наклонен терен и при защита на пътно съоръжение. Сравнително елементарни са както за изчисление, така и за изпълнение. Задачата за подпорни стени със своята близо 300-годишна история е една от първите геотехнически задачи.

1. ПРОЕКТИРАНЕ НА ПОДПОРНИ СТЕНИ

Задачата за проектиране на подпорните и укрепителните съоръжения е свързана с няколко етапа на работа, които включват:

  • определяне (избор) на строителни височини, което се диктува от технически, икономически,естетически и други мотиви;изясняване на големините и разположението на полезните товари;
  • установяване на физико-механическите характеристики на почвите встрани и подсъоръженията;
  • избор на типа на подпорното съоръжение и формата на напречното сечение, вкл. приемане на начални размери и дълбочини на фундиране (при стените от шпунтов тип -забиване);
  • определяне на земния и водния натиск;
  • проверки за сигурността на съоръжението – доказване или отказ от първоначалните, респ.определяне по итерационен път на подходящи, размери.
  • представяне на проектните решения в графичен вид, необходим с оглед на изпълнението.

2. ВИДОВЕ ПОДПОРНИ СТЕНИ

Има различни видове подпорни стени, бетонни, каменни, тухлени. Най-разпространени са бетонните стени поради факта, че бетона е устойчив материал за случая и притежава необходимата носеща способност. На фиг.1 са представени няколко вида подпорни стени : ъглови конзолни безребрени, ъглови конзолни оребрени, ъглови с обелкчаващи конзоли, ъглови анкерирани, подпорни стени на пилотна рамка;Фиг.1 – видове подпорни стени: ъглови конзолни безребрени, ъглови конзолни оребрени, ъглови с обелкчаващи конзоли, ъглови анкерирани, подпорни стени на пилотна рамка;

2.1  ТЕЖКИ ПОДПОРНИ СТЕНИ

Тежките бетонни подпират почвата със своето собствено тегло, което обаче предполага голямо количество излят бетон. По тази причина те биват изоставяни в миналото и вече голяма част от проектантите се ориентират към леки конзолни стени.

Фиг.2 – видове сечения на ТЕЖКИ подпорни стени

Тежки стени могат да се видят по протежение на по-старите ЖП съоръжения когато икономията, не е била основна цел а проектирането на този вид съоръжения.

2.2 ЛЕКИ ПОДПОРНИ СТЕНИ

Леките стени работят със т.нар. конзола върху която стъпва почвен масив който служи като противотежест.

Фиг.3 – видове сечения на ЛЕКИ подпорни стени

Леките подпорни стени са най-разпространиения вид подпорни стени. Особеното при тях е, че една част от почвата върху задния отстъп, тежи върху стената и това и пречи да се преобърне. Обратния насип зад стената бива моделиран по различен начин но най-често се изпълнява от несвързан материал с висок ъгъл на вътрешно триене. При наличие на подпочвени води се изпълнява специален дренаж и отвори наречени „барбакани“

Фиг.3 – Дренажни устройства при ъглови подпорни стени

При изпълнението на монолитните подпорни стени няма нищо особено. Спазват се установената практика за строителство на монолитни конструкции.

Фиг.4 – Етапи от изпълнение на ъглова подпорна стена

2.3 ПОДПОРНИ СТЕНИ ВЪРХУ ПИЛОТИ.

При необходимост от по-високи подпорни стени и големи натоварвания се налага подпорната стена да се изгради върху пилоти. Това се налага тъй като контактната повърхност под основната плоскост на стената няма достатъчна способност да понесе напреженията от хлъзгане.  Изчислението на този тип стени е по-сложно и изисква консултация с геотехнически инженер.

Фиг.5 – Проектиране на подпорна стена на пилоти за подпиране на свлачище. а) Прието бетонно сечение. б) изчислителен модел по земнореактивен метод.

Има различни методи на изчисление в случай е показан метод при който земната основа се замества с пружинни опори. Това е метод по-точен от всички ръчни методи, но не достатъчно точен както метода на крайните елементи.

Фиг.6 – Армировка на подпорна стена на пилоти.

При конструирането на армировката трябва да се отчетат всички товарни състояния, както и технологични неточности. Не рядко терена не е заснет дорбе или пилотите са изпълнени с отклонение от 5-10 см поради различни причини.

Фиг.7 – Етапи от изпълнение на подпорна стена на пилоти

Този вид подпорни стени са „тежката“ артилерия в защитата на свлачища. Относително скъпи но и ефикасни. На снимката се вижда колко е висок откоса който трябва да се защитава – около 30-50 м.

Строителен Лидер Варна предлага безплатен оглед и изготвяне на оферта за подпорна стена.

СЛВ-SLV

ОГРАДИ от фирма Строителен Лидер Варна ЕООД

Фирма Строителен Лидер Варна предлага разнообразие на бетонни огради. Оградата е неизменна част от имота. Без ограда мястото стои пусто и неприключено. Ние от строителна фирма Лидер Варна Ви съветваме да подберете правилната ограда за вашият имот. Цените на квадрат за бетонни огради са различни и варират спрямо нуждите на нашите клиенти. Стоманобетонната ограда е най здрава и най надеждна.

Оградата към улицата е винаги ажурна (през нея се вижда). Допустимо е да има плътна част с височина до 60см

Нужно е да се знае каква е идеята на оградата. Какво ще носи? (оградни пана, колонки, зидария с блокчета)

Защо е важно какво ще носи Вашата ограда?

Ако предназначението на Вашата ограда е да има оградни пана то тогава основите на оградата ще бъдат по плитки (спестявате от бетон и арматура)

Ако върху Вашата ограда искате да има блокчета (зидария с бетонни блокчета и колонки) то тогава основата на Вашата ограда ще трябва да е по дълбока за да устои на натоварването.

Ако се доверите на фирма Строителен Лидер Варна ще получите безплатен оглед и професионална консултация относно Вашата ограда. Също така ще получите подробна оферта спрямо вашите финанси и нужди.

Покриви от Строителен Лидер Варна

РЕМОНТ НА ПОКРИВИ – НАЙ НИСКА ЦЕНА ЗА ГРАД ВАРНА – ФИРМАТА ЗА РЕМОНТ НА ПОКРИВИ ВЪВ ВАРНА

Ремонт на покриви за град Варна и региона.

Фирма „Строителен Лидер Варна” ЕООД – Варна работи в областта на проектирането и изработване на покриви от дървени и метални конструкции.

Ремонтa на покрива и добрата му поддръжка са от изключителна важност за всяка сграда.

Ремонтът на покриви е дейност, която обхваща доста широк спектър от услуги.

Ремонтът на покриви е дейност, която обхваща доста широк спектър от услуги. За да сте сигурни, че сте взели правилно решение за покрива си и че сте избрали добра фирма за ремонт на покриви, която да направи ремонта, отделете малка част от времето си и прочетете нашите съвети за ремонт на покриви.
Какво да направя, когато покривът протече?
Качете се в таванското помещение и се опитайте да установите къде е причината за теча. Дали е около капандурата, комина, отдушника или друго място? Опитайте се да се сетите, кога за последно е правен ремонт на покрива. Установете какво е горното покритие на покрива. Дали е от керамични керемиди, битумни керемиди, хидроизолация или друго покритие?
Ако Вие не можете да отстраните проблема, свържете се с нас. Ние ще дойдем, за да направим оглед на място, и след това ще можем да изготвим оферта за ремонт на покрива, според Вашите индивидуални нужди.
Към кого да се обърна за ремонт на покрива?
Най-доброто решение е, да попитате някого, който вече е правил ремонт на покрива си и е останал доволен от извършената услуга.
Друг вариант е Вие да потърсите услугите на фирма за ремонт на покриви. Не се насочвайте обаче, към такива, които висят по дърветата, защото рядко ще попаднете на качествена услуга, която се рекламира по такъв начин. Информацията, която ще получите от такива хвърчащи листи е много оскъдна и често е подвеждаща. Нашият съвет е да потърсите в интернет, тъй като ще можете да се възползвате от разнообразието от сайтове. В някоя от търсачките, напишете ремонт на покриви, като е желателно да добавите и името на града, от който сте. По този начин, можете да получите доста повече информация за фирмата, като начинът на работа, използваните материали и инструмети, завършени обекти и цени на различните услуги.
Кое е най-доброто покритие за покрива?
Покритието се определя предимно от наклона на покрива.
От 20 до 50 градуса: керамични и бетонни керемиди;
От 15 до 90 градуса: битумни керемиди;
От 0 до 15 градуса: рулонна хидроизолация;
От 30 до 60 градуса: естествен камък;
Какви материали да избера за ремонт на покрива?
За избора на материали Ви съветваме, да изберете малко по-скъпи, но качествени материали, пред тези, които са евтини, но и с много по-ниско качество. Животът на качествените материали е много по-дълъг, което е по-доброто решение в дългосрочен план. Разбира се, винаги може да се намери решение, според бюджета, който сте решили да отделите за ремонт на покрива си.
Кога е най-подходящото време за ремонт на покрив?
Важно е да се знае, че ремонт на покрив се прави при сухо време.
Той е основната част на всяка сграда. Предпазва я от влиянията на околната среда. Без него, всеки дом би започнал да се руши под въздействието на дъждове, снегове, градушки, силни ветрове, урагани и дори от слънчевите лъчи. От здравината и функционалността му зависи запазването на цялата сграда. Ако не се погрижим за покрива, не само той, но и домът ни ще рухне.
Строителен Лидер Варна предлага безплатен оглед и професионална консултация за вашият покрив.

Строителен Лидер Варна - Технология

Фундаменти | Видове фундаменти | Какво е фундамент

Фундамент - Лидер Варна

ВИДОВЕ ФУНДАМЕНТИ ПО ВИД НА СТРОИТЕЛНИЯ МАТЕРИАЛ

За изграждането на основата на къщата могат да се използват различни строителни материали и техните комбинации.

По вид използван строителен материал основите могат да бъдат:

  • butov;
  • буто-бетон;
  • бетон;
  • стоманобетон.

Помислете по-подробно какво представляват те.

ФУНДАМЕНТ ЗА ЧАКЪЛ

Основата на развалините се прави чрез полагане на каменна настилка върху циментова замазка. За основа за разрушаване на зидария се използват камъни, които са устойчиви на разпадане (гранит, пясъчник, рекристализиран варовик и др.).

Полагането обикновено се извършва върху циментово-пясъчен разтвор със съотношение на насипни части цимент към пясък 1: 3 – 1: 5 (в зависимост от качеството и марката на цимента) с задължително обличане. Плоските камъни са по-подходящи за фундаменти за зидани развалини, въпреки че често използват камъни от други форми.

БУТОБЕТОННА ОСНОВА

Бутобетонните фундаменти се изграждат чрез потъване на каменни камъни в течен бетон, като по този начин бетонът заема цялото пространство между камъните. За изграждането на такива основи използвайте каменния камък, който е същият като за чакъл, а формата и размерите не са от голямо значение.

Най-добре е пространството между големите камъни да се запълни с по-малки. В същото време всички камъни трябва да бъдат напълно потопени в бетон.

БЕТОННА ОСНОВА

Бетонен фундамент се получава чрез наливане на готов, поръчан и доставен на обекта „миксер“, или самостоятелно изработен бетон от цимент, вода, пресяване (или пясък) и отломки в изкоп или кофраж. Като правило, преди наливане на бетон, на дъното на изкопа (кофраж), организира пясък или чакъл-пясък „възглавница“. За да се окаже, че такава основа е с високо качество, бетонът трябва да се налива едновременно, без прекъсвания в работата.

СТОМАНОБЕТОННА ОСНОВА

Най-трайната и в същото време най-скъпата е стоманобетонната основа. Това е същият бетон, но подсилен със стоманена армировка под формата на ремъци от надлъжна и напречна армировка, която може да бъде една или повече, разположени в горната и долната му част. В допълнение, армировката може да бъде свързана в твърда рамка с помощта на скоби или вертикална и напречна армировка

Основите са конструкции на сгради, които пренасят товари от тях до фундамента. Устойчивостта на сградите и тяхната устойчивост зависят от тяхното качество. Трябва да се отбележи, че цената на устройството на такива структури може да бъде до 25% от цената на строителството! За да намалите разходите, трябва да използвате най-подходящите типове основи. Тези елементи на сградата са разделени на следните характеристики:

  • структури;
  • материал;
  • дълбочина на започване.

ФУНДАМЕНТНА ЛЕНТА

Основите на лентите са проектирани под щитове, рамки, камъни, дървени и дървени къщи. Тази основа е непрекъсната монолитна бетонна лента, заровена в земята и поемаща товара от всякакви лагерни елементи на конструкцията на сградата: стени, колони и др. едно-двуетажни къщи със или без мазе. За да се осигури висококачествено разпределение на натоварванията, лентовите основи разчитат на специални разпределителни подложки, наречени базови плочи. Те ще ви позволят да прехвърлите усилията си на голяма площ и ще ви позволи да работите по подреждането на основата без сложна предварителна подготовка на почвата.

Основите на лентите са два вида:

Монолитни, които са подредени чрез изливане на бетонов разтвор в предварително подготвения кофраж на строителната площадка; Сглобяеми, изработени от отделни стоманобетонни блокове от стандартен размер, произведени във фабриката. По правило тези фундаменти се монтират на строителна площадка с помощта на специализирано оборудване. Те се състоят от редове от блокове, а за формиране на дъното се използват трапецовидни блокове.

Също така основите на лентите се различават по вида на използвания материал:

Чакъл бетон. При производството на конкретен разтвор се използва голям агрегат: тухлена битка, груб чакъл, малки камъни; Армиран бетон. При тяхното производство се използва бетон от клас B15-B30 и фитинги; Тухла. При тяхното подреждане се използва тухла от марката М100-М200 на базата на цименто-пясъчния разтвор на марките М50-150.

Стоманобетонните и бетонните основи са най-търсени в частното строителство. Това се дължи на наличието на материали, които се използват за производството на конкретен разтвор. Такива лентови основи могат да бъдат оборудвани по време на изграждането на тежки сгради с масивни многослойни стени с дебелина 40 см или с носещи стени от тухли с дебелина 38 см. способността за извършване на монолитна кофражна работи, техническото опростяване на лентовите основи е основното им предимство. В допълнение, те се характеризират с висока носеща способност, която позволява използването на тези структури, например, като стени на сутерена. Необходимостта от използване на специализирано оборудване за доставка на материали до строителната площадка и подготовката на конкретния разтвор е може би единственият съществен недостатък на лентовите основи.

ФУНДАМЕНТ ЗА КУПЧИНИ

Фундаменти на пилони организират почви с недостатъчна носеща способност. Основата на основата на дъното се основава на отделни пилоти или групи пилоти. Те са стълбове със заострени долни краища. Пилотите се забиват в земята, а отгоре се съединяват със специална стоманобетонна греда или плоча, която се нарича решетка. Фундаментите на пилоти са разположени както на нестабилни почви, така и на места, където е необходимо да се направи проход в слаба почва, за да се поддържа фундаментната конструкция на по-трайни пластове. Препоръчително е да се оборудват фундаменти на пилотни, водонаситени почви, които при излагане на външни натоварвания могат да се свият значително. В повечето случаи пилотите се използват при изграждането на основи за мощни строителни площадки с натоварване на основата на фундамента 15-25 т / кв. В частни строителни фундаменти се използват рядко. Късите дървени или стоманобетонни пилоти се използват само в случаите, когато не е възможно да се оборудват други типове фундаменти.

Основите на купчините се различават в производствения материал:

Армиран бетон. При тяхното производство е използван стоманобетон клас B10-B20. Обхватът на тяхното приложение е изграждането на тежки сгради със стоманобетонни конструкции. Ууд. Изработен от специално обработен бор. Използва се при често строителство при изграждането на малки и леки дървени конструкции, които имат не повече от 2 етажа. Metal. Изработени от метални тръби. На такива основи могат да се издигат тежки сгради в случаите, когато е невъзможно да се използват железобетонни пилоти. В комбинация. Такива пилоти са направени от бетон и метал. Използват се в трудни инженерно-геоложки условия при изграждането на тежки сгради с увеличен брой етажи. По този начин, изграждането на обекти се извършва, например, на свободни или блатисти почви.

Пилотите се класифицират по вид на фундаментното производство:

Фундаментите на базата на винтови пилоти са скъпи. Те изискват използването на специализирано оборудване за транспортиране и монтиране на пилоти. Положителен аспект в подреждането на този тип фундаменти е да се намали количеството на земните работи и да се намали потреблението на материали.

ОСНОВА НА СТЪЛБА

Основи на стълбовете   най-често се използва за изграждане на къщи без мазета, с леки конструкции (например, CIP и панелни къщи). Трябва да се отбележи, че използването на този тип основа може да намали разходите за работа, както и разходите за труд. Поляците за дома могат да бъдат битум, тухла, камък, стоманобетон и т.н. Те трябва да бъдат поставени в ъглите на къщата, под рамката, в пресечната точка на стените и на други места с концентриран товар. Колонните основи трябва да се използват върху почвите. Основа тип стек   използва се със стабилни почви. Инсталирайте ги под колоните и се използват главно при изграждането на рамкови промишлени сгради. Той принадлежи към различни основи на стълба.

СЛВ-SLV

ОСНОВА ЗА ПЛОЧИ

Основите на плочите се използват за слаби почви, както и за високи нива на подпочвените води. Те са масивна монолитна плоча, която е подсилена с стоманобетонна рамка. Чрез фундаментни плочи е възможно значително да се намали слягането на почвата. За неговото разположение се използва стоманобетонна плоча, която се поставя на земята на определена дълбочина. При производството плочата е подсилена с метални пръти с диаметър от 12 до 25 мм, а дебелината й е в диапазона от 30 до 100 см. Фундаментната плоча може да бъде изработена само в монолитна форма с клас на бетон В15-В25. почвата, използвайки за тази цел бетон с ниска якост от клас В7.5 или пясък.Основното предимство на фундаментната плоча е, че равномерно преразпределя натоварванията по цялата площ, възприемана като хоризонтална, t ak и вертикални деформации.

Основите на плочите се препоръчват за използване върху слаби почви, например:

Наситени пясъци; плаващи пясъци; Насипна земя.
На този тип основи е позволено да се издигат 2-3 етажни сгради с товар под фундамента от 20-25 т / кв. В случая на построени къщи със сложна форма или по-голяма дължина се използват специални компенсатори, които позволяват рязането на плочата на парчета с необходимия размер.

Основата на плочата се отличава с висока надеждност и дълготрайност. Монтираната в земната повърхност плоча като цяло, по време на работа нейната товароносимост остава постоянна, а при слягане на почвата се изключват всякакви пукнатини. Основата на плочите има висока цена, което се дължи на увеличената консумация на материали и сложността на процеса на подреждане. Основа за плочи

МАТЕРИАЛ НА ОСНОВАТА

За основи могат да се използват естествени и изкуствени материали. Първият включва дърво и камъни чакъл, а вторият – тухла, butobeton, бетон, стоманобетон. Днес най-често се използват стоманобетонни и бетонови фундаменти при строителството на жилищни, промишлени и обществени сгради.

ДЪЛБОЧИНАТА НА

Във всеки конкретен случай, дълбочината на влагане трябва да се изчисли, като се вземе предвид дълбочината на замръзване на почвата, нейния вид, нивото на подпочвените води и натоварването от сградата. Има дълбоки и плитки основи. Дълбоките фундаменти имат дълбочина, по-голяма от дълбочината на замръзване на почвата, а фундаментите са подразделени по метода на устройството (сглобяеми и монолитни), естеството на работа (твърда и гъвкава) и формата (например с напречно сечение във формата на трапецовиден или правоъгълник).

За всяка от сградите, независимо дали е къща, сграда от няколко етажа, гараж или селска къща, е важен правилният избор на основата.

Зависи от това колко добре са избрани основите на конструкциите, от проектните изчисления и от строителната технология ще зависи от това колко надеждна и устойчива ще бъде цялата конструкция. С правилния избор на база къща се оказва безопасна и трайна.

Дълготрайността и здравината на вашата сграда зависи пряко от основата, трябва да се обърне специално внимание.

За да изградите надеждни висококачествени фондации, трябва да се запознаете по-добре с този въпрос, за да направите изводи на базата на съществуващата информация.

Какви са основите? Така нареченото изграждане на подземната част на сградата. Те държат на себе си и се прехвърлят на земята под тежестта на подове, стени, покриви, оборудване и всичко в сградата. От латинската дума Fundamentum превежда като „подкрепа, основа.“

Фундамент 3
Ремонт на покриви цена на квадратен метър за град Варна - Строителен Лидер Варна

Ремонт на покриви | Направа на нови покриви | Цена на квадратен метър на покрив за град Варна

Ние предлагаме най – добрите цени спрямо качеството на труда и материалите ни !!!

Изграждане на нов покрив

Вариант 1
Цена: 70,00 лв./кв.м.

Покрив
Полагане на паропропусклива мембрана
Монтаж на двойна летвена скара
Монтаж на нови керемиди и капаци
Измазване на капаци с вароциментов разтвор
ЦЕНА с труд и материали: 70,00 лв./кв.м.
Изграждане на нов покрив

Вариант 2
Цена: 125,00 лв./кв.м.

 Нова дървена конструкция
Наковаване на дъсчена ламперия
Полагане на паропропусклива мембрана, монтаж на двойна скара , монтаж на нови керемиди
ЦЕНА с труд и материали: 125,00 лв./кв.м.
Изграждане на нов покрив

Вариант 3
Цена: 175,00 лв./кв.м.

Тенекеджийски услуги ( улуци, водосточни тръби, обшиване на комини, улами и др.)
Направа на нова дървена конструкция
Наковаване на дъсчена ламперия
Полагане на паропропусклива мембрана, монтаж на двойна скара , монтаж на нови керемиди
ЦЕНА с труд и материали: 175,00 лв./кв.м.

 

СЛВ-SLV

СТРОИТЕЛНА ФИРМА ЗА ГРАД ВАРНА | ДОБРА СТРОИТЕЛНА ФИРМА ЗА ГРАД ВАРНА | ФИРМА ЗА СТРОИТЕЛСТВО НА КЪЩИ ЗА ГРАД ВАРНА

СТРОИТЕЛЕН ЛИДЕР ВАРНА – СИГУРНАТА, ИНОВАТИВНА И ЕКОЛОГИЧНО ОРИЕНТИРАНАТА ФИРМА ЗА СТРОИТЕЛСТВО НА КЪЩИ

Казват, че домът е там, където се чувстваш на мястото си. Ние от Строителен Лидер Варна създаваме място, което да се превърне във вашата нова крепост, едно безопасно, функционално място. Място, в което да поставите ново начало, да създадете семейство, да бъдете себе си. Такъв тип мисия е осъществима и възможна единствено ако се съобразяваме едновременно с клиентските нужди и последните актуални иновации и тенденции в областта на строителната дейност. Ние, в нашата опитна фирма за строителство на къщи, разбираме еднакво нуждите на своите възложители и наложените най-високи стандарти в бранша. Строим жилищни сгради от А до Я, бидейки внимателни към най-малкия детайл и фокусирайки се върху енергийната ефективност, екологичните холистични подходи за постигане на устойчиво развитие, за да направим малка, но значителна крачка към промяна – както за своите инвеститори и индивидуални частни клиенти, така и за околната среда. Гарантираме ви безпогрешна преценка за максимално оптималното жилищно решение, което да покрие и най-високите ви изисквания и потребности. Не се страхуваме да експериментираме, но и не подценяваме установените в индустрията критерии за иновативно строителство и унифицираното равнище за практично жилищно благоустройство. В лицето на Строителен Лидер Варна ще откриете една амбициозна, успешна и зряла фирма за строителство на къщи. Екипът ни гъвкав и адаптивен. Готови сме да поемем както нискобюджетен, но високоефективен проект, така и мащабен план за изграждане на модерно жилище от всякакъв тип.

КОРЕКТНОСТ И СТРИКТНА РАБОТА – БЕЗЦЕННИ ПРИНЦИПИ В ДЕЙНОСТТА НА НАШАТА ФИРМА ЗА СТРОИТЕЛСТВО НА КЪЩИ

За нашия клиент всичко започва с една мечта или амбициозна инвестиция. За нас, специалистите и служителите на Строителен Лидер Варна процесът е дълъг, но винаги ползотворен, когато успяваме да се вместим в утвърдените стандарти, без да лишаваме възложителите от предложения, инструкции и идеи. От самото начало – изкопните работи и грубия строеж – до завършването на проекта с всички довършителни дейности, извършвани в срок и по предварително организирания и одобрен план висококвалифицираните ни строителни експерти внимателно ще се запознае с вашите концепции и желания, а след това още по-внимателно ще изпълни и най-малката подробност от вашите допълнителни препоръки. Благодарение на индивидуалния подход, утвърден като принцип в нашата фирма за строителство на къщи, ние съумяваме да постигнем пълна хармония между експертното ни професионално виждане за оптимален краен резултат и вашите очаквания. Целим завършения проект да бъде в пълно съответствие с вашето виждане за перфектен нов дом. Полагаме специални усилия да се вместим в инвестиционния бюджет и винаги разписваме до най-малкия детайл очакваните и възможните непредвидени разходи. По този начин си гарантираме пълна клиентска удовлетвореност и утвърждаване на перфектната ни репутация на надеждна и коректна фирма за строителство на къщи.

СТРОИТЕЛЕН ЛИДЕР ВАРНА – ВАШИЯТ ИЗБОР Е НАШАТА ДВИЖЕЩА МОТИВАЦИОННА СИЛА

Нашата широка премиум гама от строителни услуги е фокусирана върху големи инвеститори, частни и публични клиенти. Нашата фирма за строителство на къщи разполага с опита и квалификацията да изработи план на вашата бъдеща сграда по най-практичния, бюджетен и

иновативен начин. Залагаме на модерното иновационно начало, без да загърбваме на заден план дългогодишни утвърдени добри практики и традиции в сферата на жилищното строителство. Нашата благонадеждна фирма за строителство на къщи разчита на отличните партньорски отношения с клиентите и пълно съответствие между качеството на предлаганата услуга и предвидената разходна цена. Винаги сме готови и отворени за преговори за плануване на разходните средства, както и за последващо разширяване на вече плануван проект. Целта ни е да постигнем пълно отражение на вашите очаквания, а крайният резултат да се превърне в нова точка от визитката ни на коректна и експертна фирма за строителство на къщи. Сред приоритети ни е вашето спокойствие, че проектът ви ще бъде изпълнен по най-ефикасен и стриктен начин, както и осъществяването на най-смелите ви мечти за едно по-добро бъдеще, един по-добър дом, едно добро начало за вас и вашето семейство или бизнеса ви.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ СТРОИТЕЛЕН ЛИДЕР ВАРНА – НАДЕЖДНАТА ФИРМА ЗА СТРОИТЕЛСТВО НА КЪЩИ?

Нашата опитна фирма за строителство на къщи е избор, от който няма да съжалявате. Голяма част от новите ни клиенти ни идват при нас след препоръка от настоящи или вече лоялни наши партньори. Ние залагаме на коректност и лично отношение, следим за всяка дейност от проекта с особена прецизност и никога не подценяваме вашите нужди и изисквания. Строителен Лидер Варна е отличен избор за всеки инвестиционен или жилищен строителен проект, защото:

· Работим отговорно и винаги в срок. В случай на необходимост от допълнителни дейности, които не съставляват част от първоначалния план, екипите в нашата фирма за строителство на къщи повишават ефективността на своята работа, за да се доближат максимално до предварително установените крайни срокове.

· Предоставяме пълна гаранция за качеството и крайния резултат. Ценим вашето мнение и държим то да бъде в пълно съответствие с параметрите на завършения проект. Клиентската обратна връзка е наш коректив и стимул за усъвършенстване на предлаганите от фирмата ни строителни услуги.

· Коректната ни фирма за строителство на къщи е способна да създаде бъдещия ви дом, частна или публична сграда от началото до пълното й завършване, тоест до ключ. Предлагаме пълен набор от дейности, включително стартиране от груб строеж или буквално от изкопни работи. Предаваме „крайния си продукт“ в изрядна, готова за експлоатация форма.

· Нашата фирма за строителство на къщи винаги се съобразява с наличния ви капитал. Не започваме проект, преди да постигнем пълно съгласие за финансовите и изпълнителните му дейности с крайния потребител. Създаваме план, който следваме прецизно и който винаги е достъпен за клиента за сверяване на резултати, анализ на ефективността ни и възможност за допълнителни корекции или промени в хода на действие.

· Екипът ни се състои от висококвалифицирани кадри от всички строителни области и сфери. Това ни дава възможност да подходим с експертен усет и далновидност към всяка от фазите на проекта. Предпочитаме да го осъществим от началото до края сами, за да получите вие като клиенти в перфектно завършен от естетически и функционален аспект вид. Професионалистите, работещи за нашата фирма за строителство на къщи, винаги са на разположение за консултация и подробно разясняване на всяка точка от инвестиционния или жилищния ви проект. Държим да знаете какво ще получите, как

ще го постигнем, каква е цената за всяка то фазите и изискваните ресурси, а и каква ще е бъдещата стойност на завършената сграда. Всичко това е постижимо благодарение на отличната комуникация и отдаденост към работата в нашата фирма за строителство на къщи.

Нашата фирма за строителство на къщи строи бъдещето заедно с клиентите си!

Строителен Лидер Варна - груб строеж, огради, подпорни стени, ремонт на покриви

Строителна фирма за – Ремонти, Груб строеж – строителство на къщи, огради, подпорни стени, бетонни пътеки, ремонт на покриви

Приоритет на строителна фирма Строителен Лидер Варна ЕООД е качествено изпълнение на договорените строителни работи, точно спазване на работните проекти, постоянен надзор и контрол от началото на изпълнение на проекта до неговата пълна реализация, стриктно спазване на пусковите срокове и договорените бюджети, поддържане на коректни отношения с участниците в инвестиционния процес.

С натрупаният опит на нашите ръководни кадри , с използването на най – качествените и модерни материали и технологии, както и със стремежа си за прецизно изпълнение на всеки детайл във Вашата сграда, ние се стремим да осигурим спокойствието, от което се нуждаете за Вашата инвестиция.

Строителен Лидер Варна - Нов покрив Ботево

Изграждане на нов покрив с керемиди брамак | Нови покриви за град Варна

Строителен Лидер Варна представя изграждане на нов покрив град Варна м-т Ботево.

Нова конструкция, летви и контра летви.

Брамак дифузна хартия,

Брамак керемиди.

Покрив с квадратура 100 кв.метра.

Цената на квадратен метър 140 лв/кв.м с материалите

Строителен Лидер Варна ЕООД

Строителни услуги от Строителен Лидер Варна

1. Ремонт на покриви.
2. Цялостно изграждане на нов покрив.
3. Поставяне на битумни керемиди.
4. Пренареждане на керемиди.
5. Хидрозолация на покриви.
6. Махане на съществуващата Хидрозолация.
7. Демонтаж и монтаж на вертикални и хоризонтални улуци.
8. Отстраняване на течове 100% – Гаранция.
9. Смяна на капандура.
10. Обшиване на бордове с ламарина.
11. Обшиване на комин с ламарина.
12. Тенекеджийски услуги.
13. Дървени покривни конструкции.
14. Усвояване на тераси.
15. Ремонт на покриви с керемиди.
16. Разкриване на покрив.
17. Сортиране на керемиди.
18. Полагане на хдроизолация.
19. Хидрозолация на панелни покриви.
20. Метални конструкции, индивидуални оферти.
21. Воалит за под, керемиди, полиестерно фолио.

 

22.Замазки         

23.Мазилки

24.Шпакловка

25.Боядисване

26.Облицовка с плочки

27.Облицовка с камък

28.В и К  услуги

29.Монтажи

30.Сухо  строителство/гипсокартон/

31.Топлоизолация

32.Асфалтиране на дворове,кърпеж на улици

33.Вертикални планировки

34. Всички видове Бетонови настилки и кофражи

35.Метални конструкции и огради

Строителство, ремонти, проектиране - Строителен Лидер Варна

Строителство от основи до покрив| Строеж на къща от основи до покрив за град Варна и региона

Строителен Лидер Варна представя изграждане на груб строеж на малка къща местност манастирски рид Строителна фирма „Лидер Варна“ (строителни бригади) строителство строеж изграждане на къщи,вили,гаражи,подпорни стени,фундаменти,огради,басейни,трафопост,покриви и много други-Лидер Варна се занимава с Кофраж, арматура, бетон, земни работи, зидария, подпорни стени, огради,къщи и др.Договор за гаранция за фирми и за частни лица за строеж

Бетонна подпорна стена фирма - Строителен Лидер Варна

Събаряне на стара стена и изграждане на нова |Направа на подпорни стени за град Варна и региона

Строителен Лидер Варна представя събаряне на стара подпорна стена и изграждане на нова бетонна подпорна стена град Варна м-т Ален Мак.

1. Изкоп на основи на подпорна стена.

2. Армиране на основи (пета) на подпорна стена.

3. Кофраж на основи (пета) на подпорна стена.

4. Заливане с бетон основи (пета) на подпорна стена.

5. Декофраж на основи (пета) на подпорна стена.

6. Армиране и кофраж на подпорна стена.

7. Стягане с ф 6,5 кофраж на подпорна стена.

8. Заливане с бетон подпорна стена.

9. Декофраж на подпорна стена.

Фирма „Строителен Лидер Варна” ЕООД изгражда стоманобетонови подпорни стени. Стоманобетонните стени се изграждат при терасиране на имоти, за защита от свличане на земни маси и др.

Изграждане-на-летни-кухни-малки-къщи-заведения-беседки-барбекюта-навеси-Строителен-Лидер-Варна

Изграждане на летни кухни, малки къщи, заведения, беседки, барбекюта , навеси, бунгала

Строителен Лидер Варна предлага направа на летни кухни, малки къщи, заведения, беседки, барбекюта , навеси, бунгала. Довери се на опита.

Ремонт на покриви фирма - Строителен Лидер Варна

Ремонт на покриви Варна – Цена за ремонт на покрив във Варна – Най ниска цена за ремонт на покрив за град Варна

Ремонт на покриви Варна – Цена за ремонт на покрив във Варна – Най ниска цена за ремонт на покрив за град Варна.

КАК СЕ ПОДДЪРЖА ПОКРИВ:

Ремонтa на покрива и добрата му поддръжка са от изключителна важност за всяка сграда. Природните фактори целогодишно нанасят поражения, вследствие на дъждове, сняг и така неприятните градушки. За да не започне да се руши домът ви от последвалите течове, трябва да се погрижите за здравината и правилното функциониране на вашия покрив.

Преди да започнете каквито и да било вътрешни ремонти се уверете, че покривът е здрав и надежден. В противен случай усилията ви ще са напразни. Честите грижи за покрива и неговата изолация са гаранция за уюта на вашата сграда и ще ви спестят хиляди левове за оправяне на последвалите щети.

Екипът ни има дългогодишен опит както в ремонтирането на остарели и повредени покриви, така и в цялостното изграждане на нови покривни постройки. Работим коректно с нашите клиенти във Варна и региона и сме сигурни, че ако наемете услугите ни, ще ни препоръчате и на вашите приятели и роднини.

КАК ПРАВИМ РЕМОНТ НА ПОКРИВИ:

  • разкриване на покрива и почистване
  • подмяна на остарели дъски
  • полагане на висококачествена чешка мушама под керемидите
  • наковаване на хоризонтални и вертикални летви
  • нареждане на керемиди и поставяне на капаци
  • подмазване на капаците по билото с разтвор от вар и цимент

КАКВО ПОКРИТИЕ ДА ИЗБЕРЕТЕ ЗА ВАШИЯ ПОКРИВ?

За правилен ремонт на покрив, първо трябва да се измери наклонът и товароносимостта му. Здравината на конструкцията зависи до голяма степен от правилното изчисление на товароносимостта и тежестта на материалите, с което ще си гарантирате здравина и защита от атмосферните условия.

  • Ремонт на плосък покрив – такъв покрив се среща при панелните блокове или при сгради с правилни геометрични форми. При такъв тип покриви се препоръчва да се използва рулонна хидроизолация. Също е възможно да се използва течна или гумена хидроизолация, но техният експлоатационен период е по-кратък.
  • Ремонт на покриви с наклон – при покривен наклон от 10 градуса най-често се използва рулонната хидроизолация, а битумните керемиди се използват при покриви с наклон над 15 градуса. Керамични, бетонни и метални керемиди се използват при покриви с наклон над 20 до 50 градуса. Различните видове плочи, керемиди и метални системи, издържат дълго, срокът им е около 15 години, че дори и малко повече, ако са добре поддържани.

Ако имате проблем с покрива и не знаете към кого да се обърнете, то нашата фирма Строителен Лидер Варна ЕООД е правилния избор. Имаме решение за всеки проблем с ремонтите. Доверете ни се и ще оправдаем доверието Ви на 100% с нашето качество и достъпни цени.

 

Бетонна подпорна стена фирма - Строителен Лидер Варна

Бетонна подпорна стена Варна | Стоманобетонна подпорна стена Варна | Процес на изграждане на подпорна стена във Варна

Строителен Лидер Варна представя събаряне на стара подпорна стена и изграждане на нова бетонна подпорна стена град Варна м-т Ален Мак. 1. Изкоп на основи на подпорна стена. 2. Армиране на основи (пета) на подпорна стена. 3. Кофраж на основи (пета) на подпорна стена. 4. Заливане с бетон основи (пета) на подпорна стена. 5. Декофраж на основи (пета) на подпорна стена. 6. Армиране и кофраж на подпорна стена. 7. Стягане с ф 6,5 кофраж на подпорна стена. 8. Заливане с бетон подпорна стена. 9. Декофраж на подпорна стена. Фирма „Строителен Лидер Варна” ЕООД изгражда стоманобетонови подпорни стени. Стоманобетонните стени се изграждат при терасиране на имоти, за защита от свличане на земни маси и др. Външният вид на подпорните стени се проектира в хармонично съчетание с окръжаващата среда. При проектиране на подпорните стени трябва се прилагат такива конструктивни схеми, технологии и материали, които осигуряват якост и устойчивост във всички стадии на строителството и експлоатацията. При необходимост се предвиждат технологични и конструктивни мероприятия за повишаване на корозионната устойчивост срещу агресивни среди и мразоустойчивостта на бетона. При наличие на филтрационен воден поток към стената се предвиждат противофилтрационни и дренажни устройства. Ако имате нужда от изграждане на подпорна стена не се колебайте да ни потърсите ! Огледа е безплатен ! Фирма Строителен Лидер Варна дава гаранция за всяка услуга, която извърши !

Ремонт на стари къщи фирма -Строителен Лидер Варна ЕООД

Ремонт на стара къща за град Варна и региона

От къде да започнем

 

Ремонт на къща винаги се започва от покрива надолу. Важно е да знаете:ако след огледа е установено, че се изисква само смяна на крайното покритие, т.е. на керемидите, можем да работим без специално разрешение, но когато в ремонта се включва и смяна на покривната конструкция, за това се изисква проект и разрешение за строеж от общината.

Смята се, че при основен ремонт на къща почти винаги това включва ремонтни операции отвън и отвътре.

 

Каква е правилната последователност на ремонтните дейности?

 

Започва се с най-напред с мокрите процеси – отвътре и отвън – и може да се работи едновременно, но до определен етап.

 

Например при топлоизолация отвън на къщата, процесът спира до етап шпакловка, а на мазилката ще се върнем след грубите дейности вътре, защото при някои от вътрешните дейности на ремонта външната мазилка може да се замърси от праха и пръските при бъркането.

 

Премахване на съществуващи стени

 

При  промяна на стени и разпределения, първата дейност, разбира се, е къртенето. Но преди това е много важно да се консултираме с инженер-конструктор, който да ни даде компетентно мнение за безопасността на търсените промени. Ако те са значителни, е необходимо да се изготви проект. Трябва да знаете, че в старите панелни блокове почти всяка стена е носеща и е опасно да се бутат комини, трегери и стени без такава консултация с конструктор.

Изграждане на нови стени, естествено, започва след бутането на старите стени, а следващият етап от ремонта е полагането на всички видове инсталации.

Инсталациите

 

Всички работи, свързани с електро, ВиК и ОВ инсталациите трябва да са в началото на ремонта.  За изграждане на отоплителната инсталация ви е необходим проект. След това се започва с прокарване на тръбите (независимо дали парното отопление е с котле на твърдо гориво или газ).

И едва след като свършим работата по инсталациите можем да започнем мокрите процеси по измазване на обекта.

 

Мазилки, настилки, замазки и шпакловки

 

Започваме с измазването на тавана, след това стените и на края завършваме със замазките по пода. Пластовете на мазилките и замазките трябва да бъдат по два сантиметра, като на пода може да стигне до 4 см.за нова къща, но при ремонт водещо е постигането на равна повърхност и светло разстояние между пода и тавана поне 2.45 м. След изчакване на технологичното време за съхнене се започва работа по шпакловането на стените.

Последователността на операциитене винаги е еднаква – някои специалисти предпочитат да започнат с настилките и облицовките отвън на вътре, тоест първо се правят терасите и после вътрешните помещения. Когато терасите са готови продължават с мокрите и сервизните помещения, като баня, перално, гардеробна и т.н.  Други, в зависимост от условията на конкретния обект, предпочитат първо да започнат с вътрешните помещения и после да работят по терасите.

След банята и тоалетната идва ред на кухнята, хола и другите части от дома, в които ще се лепят плочки. След това се завършва с лепенето на плочи по коридорите.  Всички те след това се покриват с велпапе и найлон, за да ги предпазим при последващата обработка на стените. След шпакловката на стените и таваните идва ред на боядисването на стените.

Когато на пода се поставя ламинат, стените може да се боядисат и тогава да се поставя паркета. Но, ако паркетът ще бъде от естествено дърво, след подреждането му паркетът от естествено дърво изисква шлайфане, при което обикновено се получават наранявания на стените на височина около 10-15 см от пода от машината за циклене. Затова обикновено боята се оставя за последен етап като паркетът се покрива, за не се повреди.

Добре е да се знае

 

За да сте сигурни в качеството на извършваната работа и в това, че инвестицията ви в един такъв основен ремонт ще ви донесе удовлетворение, е препоръчително е да се изготви и подпише договор с фирмата изпълнител. Договорът означава по-голяма сигурност както за собственика на жилището, така и за фирмата, изпълнител.  Освен това, при основен ремонт на къща работата е много, а като използвате услугите на фирма, вие няма да губите време, свързано с доставката на материали и търсене на майстори. Спестявате си и късане на нервите покрай несериозните работници, на които може да попаднете.

 

Ако изберете нас, накрая ще получите и гаранция за извършената работа от Строителен Лидер Варна.

Проектиране и строителство фирма - Строителен Лидер Варна ЕООД

Проектиране и строителство – Строителна фирма Строителен Лидер Варна

Довери се на опита!

Строителна фирма Строителен Лидер Варна ЕООД предлага освен строителство на къщи, огради, подпорни стени, ремонт на покриви, вътрешни ремонти и др. предлагаме и проектиране на целия проект. Вижте от основи до покрив вашият проект преди започване на строителството.

Изграждане на огради от фирма Строителен Лидер Варна

Направа на огради във Варна|Цена за изграждане на огради за Варна | Бетонни огради цени за град Варна

  1. Изграждане на бетонни огради Варна.
  2. Изграждане на бетонна ограда с колонки Варна.
  3. Осснови на ограда Варна.
  4. Фирма изпълнител на бетонни огради за град Варна

Ако имате нужда от изграждане на ограда се обадете огледа е безплатен а оферта ще получите за 1 работен ден. Довери се на опита. Строителен Лидер Варна дава гаранция за всяка изградане бетонна ограда. Работим с договор с прозрачни условия. Ако имате нужда от съдействие за вида на Вашата ограда сме на разположение.

Подпорни стени - Строителен лидер Варна

Подпорни стени | Изпълнител на подпорни стени за град Варна

Подпорни стени. ПОДПОРНИТЕ СТЕНИ са най-разпространените геотехнически съоръжения. Биват различни видове: тежки, леки (конзолни), каменни, тухлени и навлезлите габиони. Използват се за преодоляване на денивелация на почвата от 1-2 до 4-5 метра. При по-големи височини започват да стават неикономични. Най-честата им употреба е при терасиране на наклонен терен и при защита на пътно съоръжение. Сравнително елементарни са както за изчисление, така и за изпълнение. Задачата за подпорни стени със своята близо 300-годишна история е една от първите геотехнически задачи. 1. Проектиране на подпорни стени Задачата за проектиране на подпорните и укрепителните съоръжения е свързана с няколко етапа на работа, които включват: определяне (избор) на строителни височини, което се диктува от технически, икономически,естетически и други мотиви;изясняване на големините и разположението на полезните товари; установяване на физико-механическите характеристики на почвите встрани и подсъоръженията; избор на типа на подпорното съоръжение и формата на напречното сечение, вкл. приемане на начални размери и дълбочини на фундиране (при стените от шпунтов тип -забиване); определяне на земния и водния натиск; проверки за сигурността на съоръжението – доказване или отказ от първоначалните, респ.определяне по итерационен път на подходящи, размери. представяне на проектните решения в графичен вид, необходим с оглед на изпълнението. 2. Видове подпорни стени Има различни видове подпорни стени, бетонни, каменни, тухлени. Най-разпространени са бетонните стени поради факта, че бетона е устойчив материал за случая и притежава необходимата носеща способност. На фиг.1 са представени няколко вида подпорни стени : ъглови конзолни безребрени, ъглови конзолни оребрени, ъглови с обелкчаващи конзоли, ъглови анкерирани, подпорни стени на пилотна рамка;Фиг.1 – видове подпорни стени: ъглови конзолни безребрени, ъглови конзолни оребрени, ъглови с обелкчаващи конзоли, ъглови анкерирани, подпорни стени на пилотна рамка; 2.3 Подпорни стени върху пилоти. При необходимост от по-високи подпорни стени и големи натоварвания се налага подпорната стена да се изгради върху пилоти. Това се налага тъй като контактната повърхност под основната плоскост на стената няма достатъчна способност да понесе напреженията от хлъзгане. Изчислението на този тип стени е по-сложно и изисква консултация с геотехнически инженер. Проектиране на подпорна стена на пилоти за подпиране на свлачище. а) Прието бетонно сечение. б) изчислителен модел по земнореактивен метод. Има различни методи на изчисление в случай е показан метод при който земната основа се замества с пружинни опори. Това е метод по-точен от всички ръчни методи, но не достатъчно точен както метода на крайните елементи. – Армировка на подпорна стена на пилоти. При конструирането на армировката трябва да се отчетат всички товарни състояния, както и технологични неточности. Не рядко терена не е заснет дорбе или пилотите са изпълнени с отклонение от 5-10 см поради различни причини. – Етапи от изпълнение на подпорна стена на пилоти Този вид подпорни стени са „тежката“ артилерия в защитата на свлачища. Относително скъпи но и ефикасни. На снимката се вижда колко е висок откоса който трябва да се защитава – около 30-50 м. Ако имате нужда от подпорна стена не се притеснявайте да ни потърсите… 2.1 Тежки подпорни стени Тежките бетонни подпират почвата със своето собствено тегло, което обаче предполага голямо количество излят бетон. По тази причина те биват изоставяни в миналото и вече голяма част от проектантите се ориентират към леки конзолни стени. Фиг.2 – видове сечения на ТЕЖКИ подпорни стени Тежки стени могат да се видят по протежение на по-старите ЖП съоръжения когато икономията, не е била основна цел а проектирането на този вид съоръжения. 2.2 Леки подпорни стени Леките стени работят със т.нар. конзола върху която стъпва почвен масив който служи като противотежест. Фиг.3 – видове сечения на ЛЕКИ подпорни стени Леките подпорни стени са най-разпространиения вид подпорни стени. Особеното при тях е, че една част от почвата върху задния отстъп, тежи върху стената и това и пречи да се преобърне. Обратния насип зад стената бива моделиран по различен начин но най-често се изпълнява от несвързан материал с висок ъгъл на вътрешно триене. При наличие на подпочвени води се изпълнява специален дренаж и отвори наречени „барбакани“ Фиг.3 – Дренажни устройства при ъглови подпорни стени При изпълнението на монолитните подпорни стени няма нищо особено. Спазват се установената практика за строителство на монолитни конструкции.

Строителство на еднофамилни къщи

Строителство на еднофамилни къщи

Казват, че домът е там, където се чувстваш на мястото си. Ние от Строителен Лидер Варна създаваме място, което да се превърне във вашата нова крепост, едно безопасно, функционално място. Място, в което да поставите ново начало, да създадете семейство, да бъдете себе си. Такъв тип мисия е осъществима и възможна единствено ако се съобразяваме едновременно с клиентските нужди и последните актуални иновации и тенденции в областта на строителната дейност. Ние, в нашата опитна фирма за строителство на къщи, разбираме еднакво нуждите на своите възложители и наложените най-високи стандарти в бранша. Строим жилищни сгради от А до Я, бидейки внимателни към най-малкия детайл и фокусирайки се върху енергийната ефективност, екологичните холистични подходи за постигане на устойчиво развитие, за да направим малка, но значителна крачка към промяна – както за своите инвеститори и индивидуални частни клиенти, така и за околната среда. Гарантираме ви безпогрешна преценка за максимално оптималното жилищно решение, което да покрие и най-високите ви изисквания и потребности. Не се страхуваме да експериментираме, но и не подценяваме установените в индустрията критерии за иновативно строителство и унифицираното равнище за практично жилищно благоустройство. В лицето на Строителен Лидер Варна ще откриете една амбициозна, успешна и зряла фирма за строителство на къщи. Екипът ни гъвкав и адаптивен. Готови сме да поемем както нискобюджетен, но високоефективен проект, така и мащабен план за изграждане на модерно жилище от всякакъв тип.

Ремонт на стара къща

Ремонт на стара къща

Строителен Лидер Варна представя ремонт на стара къща. Събаряне на стар покрив и направа на нов с газопламъчна хидроизолация и битумни керемиди. Събаряне на каратаван и подсилване на носещи греди. Прехване на тапети, мазилка и направа на нова мазилка. Наковаване на дъсчена обшивка преди окачен таван. Конструкция на окачен таван. Поставяне на минерална вата. Монтаж на гипсокартон. Шпакловка. Боя.

Огради | Изграждане на огради | Монтаж на оградни системи | Изграждане на огради за град Варна

Огради | Изграждане на огради | Монтаж на оградни системи | Изграждане на огради за град Варна

Огради, изграждане на огради и монтаж на оградни системи.
От вида на вашата ограда е от голямо значение наемането на бригада или фирма. При търсенето на по евтин вариант за изграждане на бетонна ограда в повечето случаи резултата не е такъв какъвто сте очаквали. Нашата фирма предлага изграждане на всякакъв вид огради и монтаж на оградни системи на достъпни цени. Предлагаме на нашите клиенти на първо място договор с прозрачни условия, фиксирани цени, качество и гаранция. Ако имате нужда от съдействие при избор на вид ограда, обадете се огледа е безплатен. Ще получите професионална консултация и вземане на най рационално решение спрямо вашите нужди и финанси. След, което ще получите оферта до 1 работен ден!
Подпорни стени

Подпорни стени

Подпорни стени.

ПОДПОРНИТЕ СТЕНИ са най-разпространените геотехнически съоръжения. Биват различни видове: тежки, леки (конзолни), каменни, тухлени и навлезлите габиони. Използват се за преодоляване на денивелация на почвата от 1-2 до 4-5 метра. При по-големи височини започват да стават неикономични. Най-честата им употреба е при терасиране на наклонен терен и при защита на пътно съоръжение. Сравнително елементарни са както за изчисление, така и за изпълнение. Задачата за подпорни стени със своята близо 300-годишна история е една от първите геотехнически задачи.

1. Проектиране на подпорни стени

Задачата за проектиране на подпорните и укрепителните съоръжения е свързана с няколко етапа на работа, които включват:

  • определяне (избор) на строителни височини, което се диктува от технически, икономически,естетически и други мотиви;изясняване на големините и разположението на полезните товари;
  • установяване на физико-механическите характеристики на почвите встрани и подсъоръженията;
  • избор на типа на подпорното съоръжение и формата на напречното сечение, вкл. приемане на начални размери и дълбочини на фундиране (при стените от шпунтов тип -забиване);
  • определяне на земния и водния натиск;
  • проверки за сигурността на съоръжението – доказване или отказ от първоначалните, респ.определяне по итерационен път на подходящи, размери.
  • представяне на проектните решения в графичен вид, необходим с оглед на изпълнението.

2. Видове подпорни стени

Има различни видове подпорни стени, бетонни, каменни, тухлени. Най-разпространени са бетонните стени поради факта, че бетона е устойчив материал за случая и притежава необходимата носеща способност. На фиг.1 са представени няколко вида подпорни стени : ъглови конзолни безребрени, ъглови конзолни оребрени, ъглови с обелкчаващи конзоли, ъглови анкерирани, подпорни стени на пилотна рамка;Фиг.1 – видове подпорни стени: ъглови конзолни безребрени, ъглови конзолни оребрени, ъглови с обелкчаващи конзоли, ъглови анкерирани, подпорни стени на пилотна рамка;

2.1  Тежки подпорни стени

Тежките бетонни подпират почвата със своето собствено тегло, което обаче предполага голямо количество излят бетон. По тази причина те биват изоставяни в миналото и вече голяма част от проектантите се ориентират към леки конзолни стени.

Фиг.2 – видове сечения на ТЕЖКИ подпорни стени

Тежки стени могат да се видят по протежение на по-старите ЖП съоръжения когато икономията, не е била основна цел а проектирането на този вид съоръжения.

2.2 Леки подпорни стени

Леките стени работят със т.нар. конзола върху която стъпва почвен масив който служи като противотежест.

Фиг.3 – видове сечения на ЛЕКИ подпорни стени

Леките подпорни стени са най-разпространиения вид подпорни стени. Особеното при тях е, че една част от почвата върху задния отстъп, тежи върху стената и това и пречи да се преобърне. Обратния насип зад стената бива моделиран по различен начин но най-често се изпълнява от несвързан материал с висок ъгъл на вътрешно триене. При наличие на подпочвени води се изпълнява специален дренаж и отвори наречени „барбакани“

Фиг.3 – Дренажни устройства при ъглови подпорни стени

При изпълнението на монолитните подпорни стени няма нищо особено. Спазват се установената практика за строителство на монолитни конструкции.

Етапи от изпълнение на ъглова подпорна стена

2.3 Подпорни стени върху пилоти.

При необходимост от по-високи подпорни стени и големи натоварвания се налага подпорната стена да се изгради върху пилоти. Това се налага тъй като контактната повърхност под основната плоскост на стената няма достатъчна способност да понесе напреженията от хлъзгане.  Изчислението на този тип стени е по-сложно и изисква консултация с геотехнически инженер.

Проектиране на подпорна стена на пилоти за подпиране на свлачище. а) Прието бетонно сечение. б) изчислителен модел по земнореактивен метод.

Има различни методи на изчисление в случай е показан метод при който земната основа се замества с пружинни опори. Това е метод по-точен от всички ръчни методи, но не достатъчно точен както метода на крайните елементи.

– Армировка на подпорна стена на пилоти.

При конструирането на армировката трябва да се отчетат всички товарни състояния, както и технологични неточности. Не рядко терена не е заснет дорбе или пилотите са изпълнени с отклонение от 5-10 см поради различни причини.

– Етапи от изпълнение на подпорна стена на пилоти

Този вид подпорни стени са „тежката“ артилерия в защитата на свлачища. Относително скъпи но и ефикасни. На снимката се вижда колко е висок откоса който трябва да се защитава – около 30-50 м.

Ако имате нужда от подпорна стена не се притеснявайте да ни потърсите…

Строителна фирма за град Варна

Строителна фирма за град Варна

Строителство на къщи, жилищни и търговски сгради

Какви строителни услуги предлагаме?

За нас в Строителен Лидер Варна строителството е професия и страст вече две десетилетия. Наш приоритет са строителството на еднофамилни къщи, жилищни и търговски комплекси. Компанията ни разполага с голям екип от специалисти и майстори, както за груб строеж и зидария, така и за всички довършителни дейности „до ключ“. Нашите специалисти имат опит в изграждането на множество сгради, строителни ремонти, саниране на обществени и публични сгради, в благоустройствена инфраструктура и всякакви други строително-ремонтни дейности по желание на инвеститора.

От проектирането до строителството, надзора и цялата отговорност за цената

Нашият екип от специалисти в проектирането, строителния и технически надзор, и майсторите на терен, се грижат за качественото изпълнението на всяка строителна дейност, възложена от инвеститорите и заложена в проекта. Подхождаме с професионализъм и отговорност към всеки един етап от строителството и изпълняваме по надлежния ред предпроектните проучвания, проектирането, съглсуването със съответните институции и техните инстанции, обезопасяването на строителните площадки и персонала работещ на терен, както и всички други известни и неподозирани от Вас изисквания, които съпътстват съвременното строителство.

Бетонна подпорна стена | Стоманобетонна подпорна стена

Бетонна подпорна стена | Стоманобетонна подпорна стена

Строителен Лидер Варна представя събаряне на стара подпорна стена и изграждане на нова бетонна подпорна стена град Варна м-т Ален Мак

. 1. Изкоп на основи на подпорна стена.

2. Армиране на основи (пета) на подпорна стена.

3. Кофраж на основи (пета) на подпорна стена.

4. Заливане с бетон основи (пета) на подпорна стена.

5. Декофраж на основи (пета) на подпорна стена.

6. Армиране и кофраж на подпорна стена.

7. Стягане с ф 6,5 кофраж на подпорна стена.

8. Заливане с бетон подпорна стена.

9. Декофраж на подпорна стена.

Фирма „Строителен Лидер Варна” ЕООД изгражда стоманобетонови подпорни стени. Стоманобетонните стени се изграждат при терасиране на имоти, за защита от свличане на земни маси и др. Външният вид на подпорните стени се проектира в хармонично съчетание с окръжаващата среда. При проектиране на подпорните стени трябва се прилагат такива конструктивни схеми, технологии и материали, които осигуряват якост и устойчивост във всички стадии на строителството и експлоатацията. При необходимост се предвиждат технологични и конструктивни мероприятия за повишаване на корозионната устойчивост срещу агресивни среди и мразоустойчивостта на бетона. При наличие на филтрационен воден поток към стената се предвиждат противофилтрационни и дренажни устройства. Ако имате нужда от изграждане на подпорна стена не се колебайте да ни потърсите ! Огледа е безплатен ! Фирма Строителен Лидер Варна дава гаранция за всяка услуга, която извърши !

Бетониране на път | Бетониране на пътеки

Бетониране на път | Бетониране на пътеки

Бетониране на път | Бетониране на пътеки

Бетониране на път Варна | Бетониране на пътеки в град Варна Строителен Лидер Варна е строителна фирма занимаваща се с груб строеж. Нашата фирма бетонира пътища, дворове, пътеки. За много хора заливането на бетон на път, двор или пътека се струва лесна задача но това не е така. Има фактори, които влияят или ще повлияят ако не спазите важните стъпки. Дебелина на бетона съобразен с натоварването. Съобразяване наклоните за извеждане на водата. Добра армировка. Работна фуга между бетонните площадки. Фибри в бетона. Има още много фактори но това са едни от най важните стъпки. Ако имате нужда от бетониране на път, бетониране на пътеки, бетониране на дворно място не се колебайте да ни потърсите. Огледа на място е безплатен а офертата ще ви бъде изготвена спрямо вашите нужди в рамките на 1 – работен ден.

 

Ремонт на покриви Варна

Ремонт на покриви Варна

Строителен Лидер Варна – Ремонт на покриви за град Варна Цялостен ремонт на покрив (подмяна) Сваляне на стари керемиди Демонтаж на стара дъсчена обшивка Демонтаж на старите греди Изграждане на новият покрив – конструкция, греди и оребряване Наковаване на нова дъсчена ламперия Полагане на под-покривно фолио Наковаване на летви на двойна скара – нареждане нови керемиди и капаци 180.00 лв. / m2 (труд и материали) Частичен ремонт (пренареждане на керемиди) Разкриване на покрива Почистване на основата на покрива Полагане на дишаща мембрана Наковаване на двойни скари и летви Сортиране и нареждане на съществуващите керемиди Нареждане на капаците по билото и измазване варо-циментов разтвор 70.00 лв. / m2 (труд и материали) Направа и ремонт на покрив с хидроизолация Доставка на материали със собствен транспорт Основно почистване на основата на покрива Грундиране на основата с битомен грунд Залепване на хидроизолация 30.00 лв. / m2 (труд и материали) Направа на навес и конструкции Оребряване на навес с рендосани греди по поръчка Наковаване на дъсчена ламперия Наковавани на челни минизирани дъски Монтаж на улуци Монтаж на странични обшивки Наковаване на битомни керемиди 150.00 лв. / m2 (труд и материали)

Ремонт на покриви Варна | Фирма за направа на нов покрив за град Варна

Ремонт на покриви Варна | Фирма за направа на нов покрив за град Варна

Ремонт на покриви Варна | Фирма за направа на нов покрив за град Варна.

Строителен Лидер Варна представя: Изграждане на покриви на ниски цени. Строителен Лидер Варна предлага ремонт на покриви,изграждане на нови покриви на ниски цени. Гаранция за качество

Коментари

Популярни публикации

Груб строеж, бетонна плоча цена на квадрат

Цени на кв.м.строеж на къща,ограда,основи,зидария,арматура,бетон.-Лидер Варна

Фундамент,изграждане на фундамент,цени за фундаментна плоча.Фундамент цени

Бетонна ограда.Основи за ограда.Кофраж за ограда.Цена на квадрат ограда.Цена на линеен метър на ограда.Огради- Монтаж на огради

Бетонна ограда, кофраж на ограда, основи на ограда, зидане на ограда. Искате ограда от бетон обадете се-работим на разумни цени за град Варна

Евтина ограда със бетонова основа,готови пана

Изграждане на навеси и барбекюта - Лидер Варна

Ниски цени за огради от бетон

Фундамент-Изливане на фундамент,видове фундаменти,Цени за фундаменти

Етапи за строеж,изграждане на къща