Груб строеж на къщи,огради,фундаменти и много др.

Популярни публикации

Груб строеж, бетонна плоча цена на квадрат

Цени на кв.м.строеж на къща,ограда,основи,зидария,арматура,бетон.-Лидер Варна

Фундамент,изграждане на фундамент,цени за фундаментна плоча.Фундамент цени

Бетонна ограда.Основи за ограда.Кофраж за ограда.Цена на квадрат ограда.Цена на линеен метър на ограда.Огради- Монтаж на огради

Бетонна ограда, кофраж на ограда, основи на ограда, зидане на ограда. Искате ограда от бетон обадете се-работим на разумни цени за град Варна

Евтина ограда със бетонова основа,готови пана

Изграждане на навеси и барбекюта - Лидер Варна

Ниски цени за огради от бетон

Фундамент-Изливане на фундамент,видове фундаменти,Цени за фундаменти

Етапи за строеж,изграждане на къща

ФУНДАМЕНТ ЗА СГЛОБЯЕМА КЪЩА цени и услуги

Изграждане на фундамент е изключително важен етап в изграждането на една сглобяема къща. Това е гръбнакът на нейното качество, надеждността и от стабилността му зависи цялата къща.

ОСНОВИ ЗА „ЛЕКИ“ КОНСТРУКЦИИ

Под „леките“ конструкции е възможно да се издигнат фундаменти с колони или такива, които са с плитки дълбочини.
Първо се изграждат основи чрез така наречените ивични фундаменти, които са с предварително изчислени размери. Най-общо това са желязо-бетонни колони изградени в земята, в основата, на които има „възглавница“ от инертни материали. Тази методика е подходяща за използване при изграждане на ниски конструкции върху здрави почви. В противен случай се препоръчва удължаване на ивичният фундамент прекалено много, за да е икономически рентабилно за изграждане в масовия случай.
Друга препоръка за заздравяване на слабата почва е да се направи уплътняване с претоварващ натиск /тежка тръмбовка или вертикални дренажи/. Методите се прилагат при слаби водонаситени почви. В страната такива почви има основно в близост до големите реки и Черноморието.
Методът на уплътняване с претоварващ натиск /тежка тръмбовка/ представлява механично въздействие върху почвения слой чрез механичен натиск, който да спомогне за втвърдяването на земната маса.
Конвенционалното използване на вертикални дренажи представлява пясъчни дренажи с подходящ размер след което се засипват с претоварващ насип. Уплътняването на почвата трябва да се направи преди извършването на всякакви други строителни дейности.
Фундаментна плоча е другият най-разпространен метод за изграждане на основи. При неравномерно компресиращи се почви, се препоръчва да се използва плоча за основата. Монолитна стоманобетонна плоча, разположена по цялата площ на сградата (плюс технологични оширения за достъп до 400-500мм) може да изпълнява и функцията на основа за подовата настилка. Изграждането на фундаментни плочи при сложни хидрогеоложки условия се предхожда от внимателна подготовка на основата, като се използва възглавница от тръмбовани инертни материали. Също така е силно препоръчително използването на специална хидро и топлоизолация за основата.Ако имате нужда от фундамент не се колебайте да ни потърсите.Ние от Строителен Лидер Варна ще дойдем безплатно на оглед и ще ви изготвим оферта спрямо вашите нужди.
















Коментари