Груб строеж на къщи,огради,фундаменти и много др.

Популярни публикации

Груб строеж, бетонна плоча цена на квадрат

Цени на кв.м.строеж на къща,ограда,основи,зидария,арматура,бетон.-Лидер Варна

Фундамент,изграждане на фундамент,цени за фундаментна плоча.Фундамент цени

Бетонна ограда.Основи за ограда.Кофраж за ограда.Цена на квадрат ограда.Цена на линеен метър на ограда.Огради- Монтаж на огради

Бетонна ограда, кофраж на ограда, основи на ограда, зидане на ограда. Искате ограда от бетон обадете се-работим на разумни цени за град Варна

Евтина ограда със бетонова основа,готови пана

Изграждане на навеси и барбекюта - Лидер Варна

Ниски цени за огради от бетон

Фундамент-Изливане на фундамент,видове фундаменти,Цени за фундаменти

Етапи за строеж,изграждане на къща

Гипсокартон цени за монтаж

Гипсокартонът е един от материалите, които направиха революция в съвременното строителство. Гипсокартон приспада към графата “сухо строителство” поради лиспата на мокри процеси по време на използването му и ниската цена.
В световен мащаб водещи марки усъвършенстват собствените си системи с цел подобряване на качеството и възможностите. Гипсокартонът е тип модулна система на строителство, която позволява гъвкавост и свобода на идеите, както и много кратки строителни срокове.
За Европа лидер в сухото стоителство категорично е Кнауф, които през годините разработиха стотици системи адаптирани към всеки тип ремонт или строителство. В България за съжаление само малка част от монтажниците са запознати с възможностите и точните приложения на системите на Кнауф.

Масовото незнание сред строителите, често довежда до конструктивни грешки и проблеми, които във времето се оказват много неприятни за клиента.

Хилядите огледи, които сме направили през годините ни дадоха следната представа до какво довежда неправилното полагане на гипсокартон, а именно: течове, пукнатини, пропадания, грозни неравности и изключително лоша повърхност.
В нашия екип всички отговорни за полагането на гипсокартон са сертифицирани монтажници, което ни дава възможност да сме уверени в изпълнението, което предлагаме по време на ремонта на нашия клиент.
Като плюсове на гипсокартона можем да изтъкнем:

Времето за което се полага.

Перфектната нивелация.

Гладката повърхност готова за боядисване.

Възможност за полагане на голям брой трасета за инсталации.

Възможност за полагане на вата и други изолации.

За минуси се смятат:

Традиционното недоверие на клиента към гипсокартона.

Кухи стени.

Нужда от специални крепежи за закачане на тела.

Понякога цената е по-висока от друг тип строителство.

Може да се добавят и други плюсове и минуси, като това че е екологичен материл или че фирата често е голяма, но основните, по които клиента взима решение са тези.

Важно е да се знае, че всеки обект си има своите специфики и не може да се използват масовите системи всеки път. Например, в България в жилищните площи, често се прилага система за предстенна обшивка с един слой на обшивката, което не е достатъчно. За офис и търговска площ еднопластовата обшивка, чисто икономически е перфектна, но за жилище е желателно да е двупластова, като единия слой да е от гипсфазер (смес от 80% гипс и 20% целулозни влакна от вторична хартия, пресована на плоскости) за по-добра изолация.

За търговски площи, в стените на които са предвидени стелажи, има възможност за влагане на ПДЧ или други по-евтини плоскости с цел по-здрава основа за закачане на рафтове.

http://stroeg.blogspot.com
Предстенна обшивка с 16 см вата и гипсфазер.

По-често приложение гипсокартона има при окачените тавани. Поради остарелия жилищен фонд в България, окачения таван с вата е перфектно решение от естетическа и икономическа гледна точка, защото не само че за един ден ще получите перфектно равен и гладък таван, но и след изолация с вата топлината ще спре да излиза през тавана.

Друг тип окачен таван е “растерния таван”, който се състои от олекотена конструкция и пресовани пана най-често с размер 60 х 60 см. Той е идеално решение за търговски и офис площи, тъй като амортизацията му е слаба. Чрез повдигане на паната имате достъп до всички трасета на инсталацията и няма нужда от оставяне на ревизионен отвор. Но, дотук със системите и приложенията, защото те са хиляди. Най-важните неща, които трябва да се съобразят по време на монтажа са следните :

Конструкция на стените на по-голямо разстояние от 60 см. от профил до профил.

Конструкцията на таваните да не е на по-голямо разстояние от 50 см. от профил до профил.

Да се използват правилни крепежи за профилите и окачвачи: ПВЦ дюбел 6 х 60 и метални дюбели за таваните.

Шахматно разминаване на фугите на гипсокартона с цел предотвратяване на пукнатини и деформации.

Издълбаване на фрезенка на неполегатите фабрични фуги с цел проникване на шпакловъчния материал.

Полагане на гласфазерна лента по време на първата ръка шпакловка и на хартиена микрофорирана лента в ъглите(задължително).

След завършване на монтажа на вашия таван или стена от гипсокартон идва време на шпакловката на фугите. Според класификацията на Кнауф тя е както следва:

Q1-Първоначална обработка на фугите, влагане на лента.

Q2-Влагане на лента с фугопълнител и втора ръка с по-фин материал (пастообразна смес).

Q3-След двете ръце следва цялостна шпакловка с пастообразна фина смес и шкурене с шкурка поне №180.

Q4-След двете ръце следва или изпръскване на фина шпакловка чрез специална безвъздушна машина или полагането на шпакловката с мече, след което се разнася със специален инструмент върху голяма повърхност. Шкуренето се извършва с шкурка поне №220.

По време на ремонта ви за успешния монтаж на гипсокартон разбрахме, че са нужни знания за системите и технологията на работа, но последното нещо, което е от огромно значение за добрата работа, това са инструментите, които се използват. Дори монтажника да е подготвен добре, без правилните инструменти резултата няма да е удовлетворяващ.

Най-важни инструменти за монтаж на гипсокартон:

Професионален перфоратор и винтоверт.

Лазерен нивелир.

Прав и неамортизиран мастар.

Професионална машина за шкурене тип “жираф”.

В най-общи линии с това се изчерпва информацията, която ви е нужна, за да направите правилния избор за изпълнител на вашия монтаж на гипсокартон. Както и вие разбрахте вече, монтажника трябва да има знанията, уменията и правилните инструменти.

Ако искате да забравите за притесненията и да получите най-доброто качество при ремонта на вашия дом, офис, помещение, сграда… вече знаете, че ние сме правилния избор. Доверете ни се!

За повече информация за правилния монтаж на гипсокартон и често срещани грешки, моля посетете секцията с материали полезни за клиента или се свържете с нас.