Груб строеж на къщи,огради,фундаменти и много др.

Популярни публикации

Груб строеж, бетонна плоча цена на квадрат

Цени на кв.м.строеж на къща,ограда,основи,зидария,арматура,бетон.-Лидер Варна

Фундамент,изграждане на фундамент,цени за фундаментна плоча.Фундамент цени

Бетонна ограда.Основи за ограда.Кофраж за ограда.Цена на квадрат ограда.Цена на линеен метър на ограда.Огради- Монтаж на огради

Бетонна ограда, кофраж на ограда, основи на ограда, зидане на ограда. Искате ограда от бетон обадете се-работим на разумни цени за град Варна

Евтина ограда със бетонова основа,готови пана

Изграждане на навеси и барбекюта - Лидер Варна

Ниски цени за огради от бетон

Фундамент-Изливане на фундамент,видове фундаменти,Цени за фундаменти

Етапи за строеж,изграждане на къща

Строителен Лидер.Средната цена за груб строеж на къща

Уважаеми гости на "Строителен лидер " и салтанати, знаем колко е важно човек да си направи добре сметката, когато реши да строи къща или да ремонтира интериорно апартамента си. Така че честите ви въпроси за цените, на които работим, са логични и нормални. Но и отговорът ни на честите ви запитвания "Зависи от доста неща", също е логичен, а не знак за хитруване. Поради тази причина не сме сложили ценоразпис на услугите си - смятаме, че няма да изгубим много време, ако видим ситуацията на живо и тогава изчислим разходите. Те, можете да сте сигурни, ще бъдат изгодни и за двете страни.
Иначе в мрежата ще намерите всякакви варианти на цени за груб строеж. Има и шокиращи, но за сметка на това атрактивни. Срещали сме цена 100 лв. на квадратен метър (кв. м) с материалите (!). После се оказва, че това е само за кв. м жилищна площ, а основите и покривът са пропуснати в калкулацията, освен това материалите били от един таен склад, дето само те си го знаят, а работниците им били супер майстори, но работели евтино, защото не били лакоми, и т. н. Нашият съвет е: не се връзвайте на обещания от типа "напрао без пари ше ти излезе". Евтиното винаги излиза по-съпо, сме забелязали ние.

В най-общи линии  се движи около 100 - 120 евро на кв. м с  ДДС. Но строителство в Варна и околностите е едно, а в Макоцево - друго. В цената не влизат цени за ограждане на обекта, изкопи, тоалетна, охрана, обратния насип и трамбовката, дренажът и хидроизолирането на основите. Цените за покрив се смятат отделно и зависят от сложността на конструкцията и от материалите за изработката му - едно е с качествени керемиди, друго е с тикли (ако искате), трето е с битумни плоскости. Цената на квадрат се движи около тази за груб строеж, но квадратурата на покрива е значително по-голяма, както се сещате. Разбирате сами, че ако искате къща с 200 кв. м жилищна площ, трябва да смятате общата квадратура около 500 с основите и покрива. Звучи стряскащо, но предпочитаме да ви го кажем отначало, отколкото да ви подхлъзнем и после да ви изненадаме - не е в нашия стил.

Накратко: ще имате конкретна цена, когато видим терена и проектната документация. Ако нямате проект, ще ви направим проект като слънце :)
Накрая да уточним: според Закона за устройство на територията (ЗУТ) понятието "груб строеж" означава готова сграда с ограждащи стени и покрив, без или в различна степен изпълнени довършителни работи. Сами виждате колко обтекаема е формулировката. Затова не се захласвайте по обещания с твърди цени - обикновено се пишат за зарибяване.