Груб строеж на къщи,огради,фундаменти и много др.

Популярни публикации

Груб строеж, бетонна плоча цена на квадрат

Цени на кв.м.строеж на къща,ограда,основи,зидария,арматура,бетон.-Лидер Варна

Фундамент,изграждане на фундамент,цени за фундаментна плоча.Фундамент цени

Бетонна ограда.Основи за ограда.Кофраж за ограда.Цена на квадрат ограда.Цена на линеен метър на ограда.Огради- Монтаж на огради

Бетонна ограда, кофраж на ограда, основи на ограда, зидане на ограда. Искате ограда от бетон обадете се-работим на разумни цени за град Варна

Евтина ограда със бетонова основа,готови пана

Изграждане на навеси и барбекюта - Лидер Варна

Ниски цени за огради от бетон

Фундамент-Изливане на фундамент,видове фундаменти,Цени за фундаменти

Етапи за строеж,изграждане на къща

Строителни Услуги

За да Ви направя точна ценова оферта за Вашата къща ще са ми необходими чертежите от архитектурната част, конструкциите и количествената сметка. Мога да дам един доста широк ориентир за цените : от 80 евро до 160 евро за груб строеж. И за да станат по-ясни нещата ще Ви покажа нагледно къщи /по-долу на снимките/ с горе-долу еднаква площ на плочата, но различни количества в материалите. Затова една къща, докато се излезе от земята може да "глътне" 30 000 лева, друга къща със същата квадратура може да "глътне" 55 000 лева, а трета сграда, която е с ивични и по-плитки основи, докато се налее първа плоча /плюс нея/ може да струва 10 000 лева. Много е важно още в самото начало на попаднете на архитект, който е "в час" с количествата и който да работи в синхрон с целия екип по изготвянето на чертежите и разрешителните за започване на строежа. Ако нямате архитект, може да Ви свържа с наш такъв, който е изпитан и доказал се с времето. Той ще е надзора Ви, което означава улеснение за Вас.
  Ще Ви кажа, че покрива е едно много сериозно перо в строежа на къщата, което бива подценявано от инвеститора. Ако последната плоча на къщата /Вашият таван  на последния етаж/ е 130 кв.м., то плочата се умножава по коефициент 1.4, за да се получи горе-долу размера в квадрати на скатния покрив. Получава се покрив от 182 кв.м. Средната цена на покрива е от 90 лв. до 120 лв. според вида на керемидите, дървения материал и броя на скатовете, т.е. според сложността му. Значи имате едни 18 000 лв. за покрива на първо четене.
  Най-оптималният вариант за строеж на еднофамилна къща за мен е следният: двуетажна къща, ивични основи с до метър изкоп, плочи с размери от около 70 квадрата, гредоред под покрива, усвоено подпокривно пространство със сгъваеме стъба, опростена кубична или паралелепипедна архитектура. Такива къщи излизат между 45 - 55 000 лева груб строеж /труд и материали/ с покрива.
 В цената за груб строеж не влизат цени за подготовката на обекта за работа - ограждане на обекта, изкопи, санитарен възел, охрана на инструменти и материал. Също обратен насип с трамбовка, дрениране и хидроизолация на основите. Ако сте далече от местоживеенето на бригадата за изпълнение ще бъдат начислени и пътни такси или трябва да осигурите преспиване на хората за ваша сметка.
В цената за груб строеж влизат всички стойностни цени на материалите, както и труд на работниците. В цената се включват труд и материали за фундиране ( армиране, кофриране и изливане на основи ), армиране, кофриране и изливане на бетон на плочи, колони, греди, стълби и покрив, ако той е от стоманобетон. Влизат още труда и материалите за зидария без измазването и. Към цената за материали се начислява и процент за транспорт и товаро-разтоварна дейност.